Verzending en betaling

Bij samengestelde prijsopgaven bestaat geen verplichting tot levering van een gedeelte tegen een overeenkomstig gedeelte van de voor het geheel opgegeven prijs.
Het leveren van goederen of van diensten op een latere dan de voorziene datum voor levering of prestatie kan, wanneer dit niet te wijten is aan kwade trouw of een grove fout van de leverancier, nooit een reden tot annulatie of verbreking van de overeenkomst inhouden, noch recht geven op enige schadevergoeding.
Eenmaal het pakket overgedragen is aan de pakjesdienst hebben wij geen controle meer over de levertermijn.  De leveringskosten vallen ten laste van de koper en zullen ook steeds meegedeeld worden per offerte of in een later stadium per bestelbon.
De ingebruikname van de geleverde pakketten geldt als de definitieve aanvaarding ervan.
De koper aanvaardt de verpakking der geleverde goederen voor zijn rekening, en kan de verkoper niet verplichten tot terugname of welke andere behandeling of vergoeding dan ook.
Bij het opgeven van een foutief leveradres door de klant, waarna het pakket na verzending terug bij Beschermmaskers aankomt, worden extra verzendkosten aangerekend voor het opnieuw verzenden van het pakket.
Alle bedrukte, gepersonaliseerde mondmaskers kunnen niet gerouterneerd worden.
Bij klacht van foutieve levering of klacht omtrent de onbedrukte mondmasker, moet binnen de 7 dagen gebeuren na ontvangst van de art.
Deze artikelen worden teruggestuurd op kosten van de klant.